VM I Ishockey Danmark 2018

Det er ikke alle der ved det, men i øjeblikket afholdes den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund. Danmark er nemlig værter for VM I Ishockey 2018, hvor København og Herning er værtsbyerne.

Slutrunden på dansk grund har en kæmpe betydning for Danmark, da der først og fremmest er solgt 300.000 billetter, hvilket betyder, at der er masser af turister i landet. Samtidig ses slutrunden samlet set af over 1 milliard TV-seere, så der er gode muligheder for at få brandet Danmark.

Ser vi bort fra, at der fortsat er gang i de sidste play-off kampe i NHL, så er VM fyldt med de største hockeystjerner i verdenen. De fleste af disse spillere tørner ud for USA, Canada og Sverige, mens Danmark også har en håndfuld NHL profiler.

Sådan er VM skruet sammen

VM i Ishockey består af to grupper med hver otte hold. Alle holdene mødes hinanden indbyrdes en enkelt gang, og de fire bedste hold fra hver gruppe går videre til kvartfinalerne. Herefter fungerer det som alle andre steder, med semi-finaler og til sidst en finale.

Hvordan er det gået Danmark?

Danmark leverede en fremragende slutrunde, men Letland blev desværre endestationen. Danmark havde ellers muligheden for at spille sig i slutrunden i den sidste kamp, hvor de netop mødte Letland.

Kampen var en rigtig gyser, da vinderen af den kamp ville ende i kvartfinalen. Letland kom tidligt foran i første periode, og derfra var det op ad bakke for Danmark, der mødte et destruktivt og defensivt lettisk mandskab.

Det lykkedes ikke danskerne trods flere gode forsøg at skabe en udligning og dermed muligheden for at avancere sig til kvartfinalerne.

Hvem gik videre til slutspillet?

De otte hold der formåede at spille sig videre til kvartfinalerne, er følgende mandskaber.

Fra Gruppe A: Sverige, Rusland, Tjekkiet, Schweiz.

Fra Gruppe B: Finland, USA, Canada, Letland

De overstående fire hold skal altså mødes i kvartfinalerne, der spilles d. 17. maj. Finalen afholdes d. 20. maj i Royal Arena i København.