Poker Strategi Tilgang til stadier af turneringer

Denne artiklel omhandler strategien til forskellige stadier af poker turneringer. Jeg kommer i løbet af artiklen ind på tilgangen til turneringer i early, mid og late-game, hvilke er de tre vigtige stadier i enhver poker turnering.

Forberedelse og early game


Inden man giver et godt råd til folk i turneringer, er det dog vigtigt man har sat sig ind i den struktur som den pågældende turnering har.
Hvad er start stack?

Hvor mange minutter varer hvert level?

Er det Short Handed eller Full ring?

Der er mange forskellige turneringer rundt omkring på nettet, men i bund og grund kan vi overordnet skære det ned til følgende grundlæggende råd.

Jo dybere stukturen er, jo mere power postflop poker kan vi spille og jo mere bør vi også undgå marginale spots.

Hvis Spiller A med 5700 i chips efter 15 minutter, hvor startstack var 5000 chips, bliver 4bettet preflop af Spiller B med en stack på 8200, hvor spiller A har Es-Konge offsuit, er der ingen grund til at gå ind i marginale spots, fordi strukturen tillader at man ikke behøver tage en snæver beslutning for alle sine chips. Dette er i særdeleshed en struktur, der kommer de dygtige spillere til gode, fordi at både en selv og ikke mindst ens modstander skal tage større beslutninger i turneringen, end hvis vi havde en start stack på f.eks. 1500 chips.

I turneringer med en tynd/lille start stack og hurtige levels (5-10 min) anbefaler jeg imidlertid, at man tager sine spots løst og lader pengene gå ind, når vi har prominente hænder i spots med blot 50-60% vinder chance.

For overhovedet at tænke på et finalebord eller bare at komme i pengene er vi nød til at skrabe til os, hvilket også gør at vi skal ud og stjæle chips i late position en del mere, hvis vi ligger med en stack der kan klare at vi stjæler en del gange uden at vi ryger under average.

Middle game


I middle game er vi ved at nærme os pengene. Det er nu vi skal ud og spille en masse små pots i position og ligge pres på middel/big stacks og forsøge at grinde os langsomt op, så vi ligger i midt eller top-feltet, når vi er ved at være nede på 2-3 borde i endgamet.

Det er vigtigt for vores kommende succes at vi ikke bliver bange for at gamble i middle-gamet. Personligt vil jeg hellere køre en sund BRM og tage større chancer for at få en kæmpe stack i en turnering i end-gamet, end at få 1.2 eller 1.3 gange mit buyin igen ved at fedte mig i pengene. Det har aldrig været nogen opskrift på turneringssejre.

End-game


End-gamet er der hvor fårene bliver skilt fra bukkene. Nu skal vi ud og forsøge at få vores stack bygget godt op, så når finalebordet er ved at være klar, er vi først og fremmest er på det, mens vi samtdig har en stor stack forhåbentlig.

En stor stack på finalebordet har utroligt mange fordele for os. Til at starte med kan vi ligge et uhyre stort pres på de små stacks, men vi kan også begynde at 3bette de andre større stacks rimelig light, hvilket personligt er et af mine stærkeste våben, når End-gamet er ved at være nået. Det er således ikke så sjovt at være modstander, der bliver 3 eller 4bettet og tvunget til at flippe om hele sin store stack mod os – det vil de fleste gerne undgå, og det vil vi gerne undgå, så derfor er det vigtigt vi skaber os et godt image og mixer tingene op og ligger pres på, når vi føler det er et godt spot at gøre det i.

Jeg håber denne lille artikel kan hjælpe folk på vej, så turneringsresultaterne kan begynde at komme. At være opmærksom på stadier er i hvert fald et godt skridt, selvom mange ting bør læres endnu.

(Læs andre spændende blogs, vi anbefaler blandt andet denne musik blog)