Poker

Den mest populære form for poker er ubetinget No Limit Texas Hold’Em Poker. Den store interesse bunder i de mange TV transmitterede live events og endvidere har spil på internettet gjort Texas Hold’Em til den mest populære poker variant.

Alene i USA spiller 60 millioner indbyggere poker og af disse estimeres det at 10 millioner har prøvet at spille online. Spillet som har et element af held men i bund og grund handler om dygtighed tiltrækker massevis af spillere verden over.

Siden 2003 har online poker gået sin sejrsgang på hele kloden og i dag afholdes der tonsvis af pokerturneringer med millioner i præmiesummer.

Læs om Poker på Covenant.dk:

 

Texas Hold’Em poker oprindelse

Reelt har det været umuligt at klarlægge historien bag Texas Hold’Em poker og man kan ganske enkelt ikke finde historisk bevis for oprindelsen af spillet ej heller er det muligt at afgøre den geografiske oprindelse.

Tænkeligt er det at spillet langsomt har udviklet sig og brugt momenter fra andre spil førend det fandt sin endelige form som vi kender det i dag. Der er beretninger fra begyndelsen af 1900 tallet omkring et spil der blev kaldt ”Devils River” hvilket sandsynligvis er en af de første reelle beskrivelser af Texas Hold’Em. Spillet foregik i byen Robstown i Texas og såvel ordet Texas som ordet River indgik i spilbetegnelsen fra den tid.

Selve navnet Texas Hold’Em mener historikere stammer fra en poker variant som hedder Hold Me Darling og dette sammenhold med at kortspillet foregik i Texas har kreeret navnet Texas Hold’Em.

 

World Series of Poker

Introduktion af World Series of Poker i 1970 på Binnion’s Horshoe Casino i Las Vegas var første skridt på vejen i forhold til at poker er så populært som det er i dag. Selv WSOP som Worlds Series of Poker benævnes er i dag at betragte som den ultimative turnering og siden 2003 har tusindvis af spillere investeret $10.000 for at deltage i denne turnering og blive verdensmester i poker.

Året 2003 fik online poker på landkortet. Dette fordi Amerikaneren Chris Moneymaker vandt WSOP og den dertilhørende førstepræmie på astronomiske 2.5 millioner dollars. Moneymaker havde kvalificeret sig hos online pokersiden PokerStars for 40 dollars og forvandlede altså dette ringe indskud til næsten 15 millioner kroner.

Historien gav genlyd i hele verden og flere og flere selskaber fik øjnene op for at dette spændende og attraktive spil var noget som ville tiltale spillefugle verden over. I dag er poker blevet en stueren tankesport og der kan spilles dagligt på en af de mange online poker sider som findes.

Poker drejer sig ikke kun om penge og pokersiderne tilbyder såvel gratis poker og turneringer med et indskud på ganske få kroner.

Populært er det at spille med i billige satellitturneringer som giver adgang til de store søndagsturneringer hvor der kan vindes mange hundrede tusinde kroner hvilket for danske online poker spillere kan være en særdeles givtig indkomst.

 

Hold fingeren på poker-beatet

Når der spilles store turneringer rundt omkring i verden, som f.eks. World Series of Poker i Las Vegas, kan man altid følge med i de danske pokermedier. Her er der naturligvis altid fokus på danskerne i de store turneringer, og det kan være et utroligt fascinerende indblik i en særpræget verden med store bluffs om millioner af dollars.

Hold f.eks. fingeren på poker-beatet med Classic Poker – Poker ReInvented bloggen, som fodrer sine læsere med pokernyheder og nyheder om de største turneringer i verden.