Formel 1 optakt: Canadas Grand Prix i Montreal

Formel_1_logo

I weekenden står den igen på racerløb fra øverste hylde og denne gang er Formel 1-cirkusset taget til Montreal i Canada hvor Gilles Villeneuve banen skal lægge asfalt til de dyre racerbiler.

Efter to løb i Europa, hvor det blev til to sejre til Nico Rosberg, sulter den forsvarende mester og holdkammerat til Rosberg, Lewis Hamilton efter igen at stå øverst på podiet. De to sejre har bragt de Mercedes kører meget tæt på hinanden i den samlede VM stilling, og derfor er der maksimal spænding inden det canadiske grand prix.

 

Odds på Formel 1 Grand Prix’et i Montreal

Hvis du tror på en af de to Mercedes kører tager sejren i sæsonens syvende grand prix kan du få odds 1,57 på Lewis Hamilton og odds 2,75 på Nico Rosberg.

Ousiderne fra Ferrari kan fås til odds 9,00 på Sebastian Vettel og odds 21,00 på Kimi Raikkonen.

Alle odds er fundet på Bet365 >>

 

Suveræne Mercedes

De to Mercedes kører har været ganske suveræne igen i denne sæson og det er kun lykkedes en gang for et andet team at stryge til tops i et grand prix i år og det var i sæsonens andet grand prix i Malaysia, hvor Ferraris Sebastian Vettel kørte sig til tops, dog efterfulgt af Hamilton og Rosberg.

Det forventes da også Mercedes og Ferrari kommer til at føre an i løjerne på Villeneuve banen. Reelt er det kun Ferrari som har kunne byde Mercedes op til dans i denne sæson og det kan både ses i den samlede stilling, men også på omgangstiderne der sættes rundt om på de forskellige baner.

Top 5 i den samlede stilling ser således ud:

Lewis Hamilton – Mercedes – 126 points
Nico Rosberg – Mercedes – 116 points
Sebastian Vettel – Ferrari – 98 points
Kimi Raikkonen – Ferrari – 60 points
Valtteri Bottas – Williams – 42 points

For ikke det skal være løgn, så er det Mercedes der leverer motoren til Williams teamet, som Bottas kører for.

 

Gilles Villeneuve banen

Det er en hurtig bane med nogle snævre sving. Den mest kendte passage på banen er “Mur de Quebec”, cementvæggen der er få centimeter fra banen efter den sidste chikane er passeret, og som leder ind på start-/mållangsiden.

Her er der mange store kører som har måtte se deres drømme om sejr i grand prixet gå op i røg. Blandt de største er Damon Hill, Michael Schumacher og Jaques Villeneuve

Der er ingen tvivl om at de hurtige langsider er til de stærke og kraftfulde Mercedes racers fordel, mens Ferrari skal forsøge udnytte de langsomme steder på banen.