Blackjack for begyndere

Er dBlackjack Prou en af dem der aldrig rigtig har fået sat dig ind i blackjack reglerne og hvordan spillet rigtig fungerer, så vil vi her på covenant.dk prøve at guide dig til det ultra populære spil. Spillet går i alt sin enkelthed ud på at forsøge at komme så tæt på 21 som muligt. Et billedekort tæller som 10, og så kan et ES både være 1 eller 11.

Inden du modtager dine to første kort, skal du beslutte dig for mange penge du vil satse. Lad os antage at du satser 10 kroner. Herefter modtager du to kort af dealeren, og derefter giver dealeren ét kort til sig selv. Dealerens kort er åben for alle spillere, så man kan tage sin beslutning på baggrund af det kort dealeren modtager.

Du har nu modtaget to kort, og har dermed mulighed for at beslutte om du vil modtage flere kort, eller om du er tilfreds med de to kort du har modtaget. Modtager du et ES og et billedekort har du blackjack, og du har automatisk vundet. Din indsats bliver herefter ganget med 2.5, mod normalt 2 gange pengene. Det vil i vores tilfælde betyde 25 kroner til os, mod normalt 20 kroner.

Modtager du ikke en ES og et billedekort (eller en tier), så skal du til at beslutte dig for om du vil have flere kort, eller om du vil stoppe. Du skal huske på at det gælder om at komme så tæt på 21 som muligt, men at du automatisk taber hvis du kommer over 21.

Har du fx. modtaget en 8er og en tier, så vil du have 18 og være tæt på de 21. Der er stor sandsynlighed for at det næste kort du modtager højere end 3, og derfor kan er der stor sandsynlighed for, at du får mere end 21 hvis du fortsætter. Du kan altid bede om at få ét kort mere, så længe du ikke har ramt 21. Det siger dog sig selv, at det ikke er nogen vildt god idé at modtage endnu et kort, hvis du fx har 20 på hånden.

Når du er færdig med din hånd, skal deleren forsøge at slå din hånd. Deleren skal dog altid stoppe hvis han rammer 17 eller højere. Så selv om du har 18 på hånden, så skal dealeren stoppe hvis han rammer en tier og en 7er. Rammer I den samme hånd, får du din indsats tilbage. Da dealeren skal fortsætte til han rammer mellem 17-21, kan der altså være masser af hænder der går over 21, hvor du vinder med fx 12 på hånden.

Hvis dealeren modtager et ES som sit første kort, har alle spillere mulighed for at købe en forsikring. Det koster 50% af sit indskud, og skulle dealeren få 21 i første hug, får du din indsats tilbage.

I blackjack har du mulighed for at doble din indsats og splitte to kort. Du kan doble din indsats når du har modtaget dine to første kort. Her vælger du at doble din indstats, og så modtager du ét kort. Du har altså ikke mulighed for at fortsætte, selv om du efter din dobling stadigvæk er langt fra 21. Får du to ens som fx to femmere, har du mulighed for at splitte dine kort, og dermed fordoble din indsats. Du modtager herefter ét nyt kort til hver af dine femmere, og så spiller du i praksis to hænder.

Som udgangspunkt kan der godt være 4-5 andre spillere i gang på det samme bord, men det har ikke nogen betydning for selve spillet. Alle spillere skal stadigvæk forsøge at slå deleren.

Det var en hurtigt introduktion til blackjack reglerne, og du er nu klar til at spille.